čtvrtek 3. května 2012

Obchodní den 3.5.2012


Dnešní premarket byl úzký, takže jsem čekal trošku ospalý trh. Což se potvrdilo. V 16:35 se trh odrazil od EMA34  a pokusil se prorazit silnou S/R úroveň. 
Na CCI se vytvořil čitelný signál V0.  Vzhledem rychlosti trhu jsem raději posunul na  B/E a  .... byl jsem vyhozen.
Výstup se dal zvládnout lépe: výstupem na EMA170




4 komentáře:

  1. Zdravím Petře, sleduji to tu už delší dobu a vidím, že se ti nedaří tak jak si přeješ. Já jedu rok live u XTB (chyba) a zatím likviduji ztráty,abych to tam těm Polákům nenechal, pak uteču do futures,zdají se mi daleko snažší, už jen třeba díky minimálním komisím, které jsou běžně 4x menší než spread na eur/usd u XTB,ale to víš. Nějak jsem musel začít :)To bylo na úvod, teď co mi pomohlo. Zkrátka jsem si uvědomil, že jsem moc chamtivej a chci moc, na 5min grafu jsem čekal na obchody s Pt kolem 150-250 usd(15-25 pips/tick) na lot, trh se rozjel kousek mím směrem a pak se otočil a já vylít na SL -80 nebo prostě v mínusu, stávalo se to často,zkrátka byl jsem v trhu moc dlouho i přes 2 hodiny, ale za to kdybych bral profity kolem 40-60 tak by úspěšnost stoupla a v obchodu bych byl max 30 minut . Takže jsem to zkusil a skutečně mi to vychází. Sl vs Pt je 1:1 ale při úspěšnosti přes 70% to jde. Můj systém zhruba nastíním, aby to bylo jasné.
    1. Obchoduji trh eur/usd intradnně
    2. Pouze Priceaction a odrazy od předem daných linií last day low/high, open, day low/high,ema 34,ema 204 a pattenrny DB/DT, 123, a odrazy od s/r
    3. denně 3 obchody na 5min a to takto:a) pokud je 1. sl tak konec ten den b) pokud je 1. pt a 2. sl tak jdu k 3. obchodu c) pokud je 1.pt 2.sl a 3sl končim ten den. SL/PT 1:1 - nyní je to 50:50
    Ostatní varianty jsou ok - vždy riskuji celkou ztrátu 1sl protože rrr je 1.

    Zkrátka jsem zjistil,že je pravda co mi říkávala babička, že "pomalu se na.erou i plný kalhoty" a je to pravda. Když to rozpočítám na den tak v průměru mám 75 usd/kontrakt což dá kolem 1500 za měsíc a přijde mi to tak ok. Na Finančníku bylo v mnoha článcích psáno že výrazně méně je výrazně více a musim říct že je to pravda. Doufám, že ti to pomůže, nebo dodá inspiraci, napiš do diskuze chodím sem často, tak to můžem rozebrat. Honza

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Petře po delší době jsem taky něco písnu.
    Měl jsem teď dost změn, tak jsem neměl tolik času. Konečně jsem si pořídil pořádnou platformu (Sierru), s GZT už se to prostě nedalo. Včera hrnek přetekl a budu měnit mé wifi připojení za pevné od O2. Wifina mi začla strašně kolísat. Už se to nedalo.

    Řekl bych že Honza má úplnou pravdu. Snažím se o to samé. Spokojit se s pár tickama než výstup na BE nebo ve ztrátě. 1500 na kontrakt za jeden měsíc je podle mě super a tiše závidím. Stačí pak pomalu navýšit pozice a máš pohádkové profity.

    Jinak po delší době dnes vstup a opět výstup s malou ztrátou. Ale to nevadí, cítím na sobě hodně velké pokroky.

    Byl jsem na školení Tomáše a Petra. Nejvíce doporučovali jednu věc, trénovat, trénovat a zase trénovat. Beru si to k srdci. Jak mám chvíli, koukám pořád do grafů a backtestuji a papertraduji. Podle mě největší know how je dostat trhy pořádně pod kůži a nakoukat je.

    Čau Jirka.

    OdpovědětVymazat
  3. Kluci díky za reakce :-) Honzo, napsal jsi právě včas. Akorát jsem přemýšlel, jestli se nemám na B/E úplně vykašlat. Přes víkend, jsem projel všechny obchody (i ty které tu nejsou , tj. cca 300 obchodů) a vychází mi nejlépe PT na 1,5 nás. SL. Tak jsem to tak nastavil.
    Babička má pravdu: "pomalu se na.erou i plný kalhoty"
    Jirko, s tréninkem máš také pravdu. Vidím to na sobě. Když si udělám playback přes obchody, tak je to úplně o něčem jiném, než když to nestihnu.
    Petr

    OdpovědětVymazat
  4. Další komentáře ti Petře pošlu později, až uvidím jak se ti vede a jestli mám vůbec co posílat :) Aby si nedopadl jak já, kterej si vygumoval 2 účty a 3. konečně maže ztráty, u mě to totiž bylo docela demotivující...

    OdpovědětVymazat

XM_portfolio1