čtvrtek 26. dubna 2012

Impulsívní obchodování


Je to náhoda??
Včera jsem psal, že mám se sebou problém. Dělám zbytečné chyby :-(  
A shodou okolností jsem objevil článek na, který byl uveřejněný včera:

Už jste někdy zkazili svůj obchodní plán náhlým impulsním rozhodnutím? Jestli říkáte, že ne tak si rychle sáhněte na nos. S největší pravděpodobností nejste k sobě upřímní. Jestli říkáte, že ano tak se pojďme podívat co se za vaší "nevěrou" skrývá. Myslíte, že na vině je vaše osobnost? Dočasné pominutí smyslů? Nebo vaše víra, že to k obchodování patří? Možná máte nakonec pravdu. Je mnoho faktorů, které mohou přispět k vaší nekázni.
                      V závislosti na vaší povaze, událostech v pozadí, tréninku a zkušenosti s trhy, máte možná problém s ovládáním impulsního chování. Někdo má impulsivní chování v krvi. Někdo má problém se soustředěním. Někdo se snadno "otráví". Někdo hledá úlevu v rychlém vzrušení. U někoho souvisí impulsívnost s emocionální slabostí. Někteří lidé mají tak velké problémy s ovládáním svých emocí, že reagují impulsívně ze zklamání. Dočasné zhoršení situace je při obchodování nevyhnutelné. 
                    Když se extrémně emocionální obchodník dostane do horší situace, stává se zoufalým a může obchodní pozici otevírat příliš brzy či zavírat příliš pozdě, nebo v záchvatu zběsilosti udělat daleko větší chybu, která povede ke ztrátě peněz. Žádný obchodník není soustavně perfektní. Každý může někdy jednat impulsivně. 
                     Celkem známou věcí je souvislost mezi únavou a nesoustředěností. Vaše vědomí bude přilepené k obchodnímu plánu a vaše podvědomí vám bude našeptávat "koho to zajímá? Chci už ven a odpočinout si." Vaše mentální zdroje jsou v takové situaci vyčerpané. Když na sebe budete maximálně tlačit, budete mít problém se soustředit na plán obchodu a dodržovat ho. Další z řady obchodníků mohou být impulsivní, protože nemají dostatek zkušeností. Obchodní plán se může hroutit, protože je nevyzkoušený a špatně postavený. Jestliže jste na komoditním či měnovém trhu nový, budete postrádat důvěru v sebe sama a budete cítit velký neklid a nervozitu. Budte váhat "stisknout spoušť". Nebudete chtít riskovat svoje peníze, protože nemáte silnou víru ve fungování svého plánu, tak jako ji mají zkušení obchodníci. 
                      Obchodní plány musejí být jasně vymezené a snadno následovatelné. Když budete mít nejasný či neúplný obchodní plán, kde klíčové body budou nechány nejasné, budete mít problém se takovým plánem řídit. Obchodní plán musí zcela jasně stanovit vstup, výstup, maximální ztrátu a časový rámec. 
                        Dalším důležitým aspektem je aktuální vývoj na trhu během trvání obchodu. Nepodceňujte význam zpětné rekapitulace obchodního plánu. Nestačí si říci, že se to prostě povedlo, nebo nepovedlo. Z každého obchodu plyne ponaučení a to je třeba zaznamenat pro budoucnost. 
                     Úspěšný obchodník rovná se disciplinovaný obchodník. Disciplinovaní obchodníci se drží svého obchodního plánu a nevstupují do trhu impulsivně. 
                      Základem je identifikace důvodů, proč obchodujete impulsivně. Faktory, které vás k impulsívnímu chování vedou, je třeba identifikovat, vzít na vědomí a snažit se je ovládnout či obelstít.
                    Jakmile budete ovládat nutkání k impulsívním obchodům, stane se vaše obchodování úspěšnějším.

autor: Komoditní věštník


Žádné komentáře:

Okomentovat

XM_portfolio1